Home » Мароко от Бургас » Великолепието на Имперските градове

Великолепието на Имперските градове

Цени и дати Програма Допълнителни екскурзии
тел.: 02/ 4911895, 0879149415РЕЗЕРВИРАЙ

Великолепието на Имперските градове

Директни чартърни полети

01.09 – 01.12 – всеки четвъртък

Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня и прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тя е модерна, бързоразвиваща се страна, на базата основно на туризма. Изключителна спокойна, страната е с тесни икономически връзки с ЕС. Тук се намират и най-красивите заливи на света, тези на Агадир. Той може да се похвали с температури, подобни на тези на Канарските острови, варират между 26-28º през август и септември и 21º през януари.

8 дни/ 7 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси.

ЛЕВА

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

Дете 2 – 11,99г.

ОТ БУРГАС

29.09 – 06.10

1290

1450

1240

1220

06.10 – 13.10

1290

1450

1240

1220

 

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Самолетен билет Бургас – София – Агадир – София – Бургас / с междинно кацане в София в двете посоки / с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air
 • Летищни такси
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг с размери до 60x40x30 cm.
 • 2 нощувки на закуска и вечеря в Агадир в хотел Blue Sea Tivoli 4* http://www.blueseahotels.com/en/hotels/morocco/atlantic-coast/agadir/hotel-le-tivoli
 • 2 нощувки на закуска и вечеря в Маракеш в хотел Blue Sea Le Printemps 4* http://www.blueseahotels.com/en/hotels/morocco/marrakech/marrakech/le-printemps
 • 2 нощувки на закуска и вечеря във Фес в хотел Wassim 4* http://www.booking.com/hotel/ma/wassim.bg.html
 • 1 нощувка на закуска и вечеря в Казабланка в хотел Le Zenith 4* http://lezenithhotel.com/src/index.php
 • Посещение и обиколка на Агадир

 • Посещение и обиколка на Маракеш

 • Посещение и разглеждане на Бени Мелал

 • Посещение и обиколка на Фес

 • Посещение и обиколка на Мекнес

 • Посещение и обиколка на Казабланка

 • Всички входни такси на посещаваните обекти описани в програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро и асистанс
 • Представител на туроператора с български език за целия престой

Цената не включва:

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета
 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер.

 • Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място.

 • Входна такса за спектакъла „Фантазия” с вечеря в типична берберска палатка, фолклорна програма и демонстрация на конна езда – 15 евро на човек – заплаща се на място.

 • Обядите (6 обяда 50 евро, 7 обяда 59 евро);
 • Бакшиши от 10 евро за целия престой, който се заплаща на място;

Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Полетно разписание от Бургас: Превозвач: BH Air

29.09 – 06.10.2016

БургасАгадир 11:40 – 16:40

АгадирБургас 17:4002:30

Полетно разписание от София: Превозвач: BH Air

01.09 – 15.09.2016 г.

София – Агадир 17:10 – 20:10

Агадир – София 21:10 – 04:00

22.09 – 27.10.2016

София – Агадир 13:40 – 16:40

Агадир – София 17:40 – 00:30

03.11 – 01.12.2016

София – Агадир 12:40 – 15:40

Агадир – София 16:4023:30

Забележки

 • Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Полета и стаите в посочените хотелите или подобни са гарантирани.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 • Всички екскурзии се провеждат на български език.
 • Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

тел.: 02/ 4911895, 0879149415РЕЗЕРВИРАЙ

ПРОГРАМА

ДЕН-1 / четвъртък

Среща на Летище Бургас/ София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Агадир изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Агадир. Посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Blue Sea Tivoli. Свободно време. Вечеря и нощувка.

ДЕН-2 / петък

Агадир – Маракеш (260 км.)

След закуска, обзорна обиколка на Агадир който е един от най-добрите курорти в Мароко. След обяд отпътуване за Маракеш. След пристигане в Маракеш настаняване в хотел Blue Sea Le Printemps. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН-3 / събота

Маракеш

Целият ден ще бъде посветен на Маракеш, наричан „Перлата на запада“.

Връщане в хотел Blue Sea le Printemps за вечеря и нощувка.

ДЕН-4 / неделя

Маракеш – Бени Мелал – Фес ( 500 км)

След закуска, се прекосяват планините на среден Атлас, през Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо-растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина.

След пристигане във Фес настаняване в типичен за Мароко хотел Wassim. Вечеря и нощувка.

ДЕН-5 / понеделник

Фес

Целият ден ще бъде посветен на град Фес, най- старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Вечеря и нощувка в хотел Wassim.

ДЕН-6 / вторник

Фес – Мекнес – Казабланка ( 300 км)

Закуска в хотела и отпътуване за Мекнес наричан още „Мароканският Версай”. Отпътуване за Казабланка, вечеря и настаняване в хотел Le Zenith. Нощувка.

ДЕН-7 / сряда

Казабланка – Агадир ( 500 км)

След закуска, обиколка на Казабланка, икономическата столица на кралството и най- големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. След обяд отпътуване към Рабат, административната столица на Мароко, с разглеждане на Кулата на Хасан, Мавзолеят на Мохамед V и Одая Касба. Отпътуване към Агадир.

Вечеря и настаняване в хотел Blue Sea le Tivoli.

ДЕН-8 / четвъртък

След закуска, трансфер до летището в Агадир за полет Агадир – София/ Бургас с директен чартърен полет изпълняван от BH Air.

тел.: 02/ 4911895, 0879149415РЕЗЕРВИРАЙ

Допълнителни екскурзии

Агадир

Включена в цената

След закуска, обзорна обиколка на Агадир който е един от най-добрите курорти в Мароко. Той разполага с отличен климат, около яркостта на синия океан, богатството на флората и безкрайни пясъчни плажове. Агадир предлага на гостите си изобилие от магазини, бутици, дискотеки и нощни клубове. Посещение на първото рибарско пристанище на Мароко в Агадир, старият град Касба с мистериозен произход и старите квартали (Founty и Talborjt). Посещение на стария известен пазар на Агадир Сук ел-Хад който се намира в огромен парк, което е изключителна възможност, за да се опознае града и да се опита от прочутото Арганово масло.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

Маракеш – „Перлата на запада“

Включена в цената

Градът e основан през 11 век – втората имперска столица – удивителен град, със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и невероятни градини. Посещение на гробниците на Са‘адин, градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир, джамията Кутубия, най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Следобяд – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по очарователните алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята. Но градината, точно обратното и това е благодарение на едно голямо име в света на висшата мода Ив Сен Лоран. Именно на именития дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство (срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Също така ще имате възможност за посещение на спектакъла „Фантазия” с вечеря в типична берберска палатка, фолклорна програма и демонстрация на конна езда (срещу допълнително заплащане – 15 евро).

Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входни такси за: Гробницата на Са`адин, Двореца Бахия,

Бени Мелал

Включена в цената

След закуска, се прекосяват планините на среден Атлас, през Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо-растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина. Това е най-дългия преход по време на нашата обиколка, но красивите гледки и пейзажи на които ще имате възможност да се насладите ще са като компенсация за дългия път. След обяд – продължаваме пътуването през поредица от грандиозни панорами – варовикови плата, реки с невероятни каскадни водопади, вулканични върхове, гори с кедрови и дъбови дървета.

Включено в цената: трансфер

Фес

Включена в цената

Най- старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: 1. Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени и е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; 2. Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко – негов еквивалент е европейското гето; 3. Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис в която се помещават образователното училище и джамия , която е единствената във Фес която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най- красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими.

Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за Медресе Бу Инания.

Мекнес

Включена в цената

Закуска в хотела и отпътуване за Мекнес наричан още „Мароканският Версай”. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. След това е преместена в Маракеш. Посещението на града включва градския портал Баб Ел Мансур, Националната ферма за жребци и мавзолеят на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис.

Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за руините на Волубилис.

Казабланка и Рабат

Включена в цената

След закуска, обиколка на Казабланка, икономическата столица на кралството и най- големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големият парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. След обяд отпътуване към Рабат, административната столица на Мароко, с разглеждане на Кулата на Хасан, Мавзолеят на Мохамед V и Одая Касба.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзоводAbax_M16_IT_1 Abax_M16_IT_2 Abax_M16_IT_3 Abax_M16_IT_4 Abax_M16_IT_5  Abax_M16_IT_7 Abax_M16_IT_8 Abax_M16_IT_9 Abax_M16_IT_10Abax_M16_IT_6