Мерки срещу разпространението на COVID-19 в Египет

08.09.2020г.
Мерки срещу разпространението на COVID-19 в Египет

При отпътуване към дестинацията се налага направата на PCR тест 72 часа преди кацане.

При установяване на заразяване, лицето се поставя под карантина в съответния хотел при по-леки случаи, а при по-тежки случаи – в болнично заведение до напускане на Египет.

  • При връщане в България, към текущия момент се прилага 14 дневна карантина или направа на PCR тест.

Транспорт:

  • Стерилизация на превозните средства ежедневно;

  • 50% максимална заетост в превозните средства;

  • Носене на маска в превозните средства от момента на качване до момента на слизане;

  • Диспенсери за дезинфектанти на вратите на превозните средства и задължителна дезинфекция при качване;

  • Спазване на минимална възможна дистанция в превозните средства.

Хотели:

  • Ежедневна дезинфекция на общите части (лоби, рецепция, ресторанти, барове и други);

  • 50% заетост на хотелската база;

  • 48 часа за почистване, проветряване и пълна дезинфекция на стаите след като туристите напуснат до момента на настаняване на следващите туристи;

  • Спазване на социална дистанция в ресторанти, барове, покрай басейна и на плажа;

  • Регулаж на климатична система за количество чист въздух в циркулация и дезинфекция на филтри регулярно;

  • Еднократни покривки в ресторантите.

Екскурзии:

  • 50% заетост на превозни средства;

  • Маски през цялото време;

  • Използване на радиогидове по време на беседи;

  • максимален брой на посетители в музеи и исторически забележителности.

Самолет:

  • Измерване на температурата преди качване в самолета;

  • Маски по време на полета;

  • HEPA филтри към самолетната климатична инсталация;

  • При слизане отново проверка на температура и задължително маска.

Правилата, установени от Министерството на туризма и антиките за повторното откриване на туристически обекти:

  • Преди отваряне предприятието трябва да получи от министерството “Сертификат за здравна безопасност”;

  • Предприятието трябва да спазва инструкциите, определени от Министерството на здравеопазването и населението за централна АС употреба;

  • Управителят на заведението трябва да подпише декларация, потвърждаваща ангажимента към правилата;

  • Ако се докаже нарушение, лицензът се отнема и предприятието се затваря;

  • Предприятието работи с половин капацитет до следващо нареждане;

  • Трябва да се осигури социално дистанциране, а масите трябва да бъдат разположени на 2 метра една от друга;

  • Асансьорите трябва да работят с половин капацитет;

  • Площадките трябва да бъдат затворени и сервирането на наргиле трябва да бъде забранено, както и провеждането на партита или събирания;

  • Покривки от плат за маса не трябва да се използват и за предпочитане да се заменят с еднократни покривки. В случай, че се използват покривки за платнена маса, те трябва да бъдат подменени след всеки клиент;

  • Препоръчително е да използвате съдове за еднократна употреба и инструменти за хранене, колкото е възможно повече, и да се правят дезинфектанти и кърпички на масата;

  • Трябва да се поставят стикери за социално дистанциране, за да се организират опашките на тоалетни и асансьори;

  • Необходима е честа стерилизация на дръжките и крановете;

  • Тоалетните трябва да бъдат дезинфекцирани след като се използват от всеки клиент, като се използват препаратите, посочени от Министерството на здравеопазването и населението. Също така, мебели и платове трябва да бъдат чистени често;

  • Забранено е храненето на шведска маса;

  • Заведението трябва да инсталира банери, които да заявяват, че тези, които проявяват симптоми, не могат да влязат в мястото;

  • Дезинфекциантите за ръце трябва да бъдат достъпни на входа на заведението. Навсякъде трябва да се поставят знаци, които да изяснят указанията за безопасност.

  • Кошове за боклук с педали трябва да се поставят в тоалетни и кухни;

  • При изхвърляне на боклука заведението трябва да следва указанията на Министерството на здравеопазването и населението. Мястото също трябва да бъде добре излъчено, а филтрите за променлив ток трябва да се почистват периодично;

  • Само половината от персонала в ресторантите може да обслужва клиенти до следващо известие;

  • Телесната температура на работниците трябва да се измерва ежедневно, а Министерството на здравеопазването и населението трябва да бъде информирано за всички случаи, открити;

  • За работниците трябва да се предоставят предпазни средства и дезинфекционни средства, предоставени от фирми, акредитирани от Министерството на здравеопазването и населението;

  • Работниците трябва да се поставят на маски, а тези, които показват симптоми, не трябва да се допускат да работят;

  • Само две деца под 12 години се допускат с гости в стаята;

  • Клиентите, които не са гости, се допускат в ресторантите и фитнеса на хотели и курорти, като същевременно се придържат към максималния работен капацитет;

  • Все още са забранени спа процедурите;

  • Стаята трябва да бъде проветрена в продължение на 12 часа след стерилизацията между напускането и регистрацията при настаняване;

  • Преди и след отпуск работниците трябва да бъдат поставени под карантина за 14 дни;

  • Броят на туристите за група не може да надвишава 25;

  • Туристически агенции трябва да предоставят на туристите маски;

  • Броят на посетителите в по-големите музеи и по-малките не трябва да надвишава съответно 200 и 100 на час.



Архив новини
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН