Нощен живот в Кайро през погледа на Ekvator.bg

27.09.2019г.
Нощен живот в Кайро през погледа на Ekvator.bg Нощният живот в Кайро си е част от почивката на всеки пътешественик

     Кайро е дори по-оживен през нощта, отколото през деня, а местните жители винаги знаят, как да се забавляват.
Алкохолът може и да не се тачи от тамошните, но области като Zamalek са популярни сред купонджиите.
В много места разграничението между бар, ресторант и клуб е малко размито. Много от местните жители се отправят към място, където могат да вечерят до около 22:00 часа, след което светлините се приглушават и музиката става по-силна, за да се преобрази в бар. Имайте предвид, че дискотеките и баровете затварят най-късно в полунощ. Само тези, които са лицензирани да извършват туристическа дейност могат да останат отворени до по-късно.

Политическият подем от 2011г., донякъде е повлиял на нощния живот в Кайро. Комендантското време (след свалянето на властта на президента Морси) сложи край на голяма част от живата музика и веселие, които преди това са били основополагащи за града. Докато някои ограничения се запазват, повечето вече са премахнати и енергийният нощен живот на Кайро започва да се връща към нормалните си темпове.

Baladi bars (буквално „хора“)  са популярни отдавна. Много от тях са се намират около центъра на Кайро, особено около Midan Orabi.
Baladi bars (www.baladibar.com ) е добър гид за местните барове, въпреки че в тях е безопасно, жените, които ги посещават сами могат да се чувстват неудбоно в тези среди, където доминират мъже.

От друга страна местни жители се насочват към традиционните ахвани (кафенета), за да пушат шиша и да пият силно арабско кафе. Семействата извеждат малките си деца вечер да пият безалкохолни напитки, най-често в района около Midan Al-Hussein в Ислямско Кайро или търговските улици като Talat Harb.

Културните центрове внасят своя колорит в града с разнообразни програми, включващи лекции, филми, музика, изложби и други културни събития. Добър източник на информация е англоезичното издание на Al-Ahram Weekly (http://weekly.ahram.org.eg). Най-добрият начин да закупите билети е от консиерж на хотел или местна туристическа агенция.
 
 
Барове в Кайро, Египет

1. El Horreya

Този популярен пъб е един от най-емблематичните и посещавани барове в Кайро. Със старите си английски чаени стаи, с високите тавани и лющеща се жълта боя, пъба се пълни всяка вечер с еклектична тълпа от млади египтяни и по-стари интелектулани индивиди, които си дават наздраве с бутилки египетска бира Stella. Пъбът посреща своите първи клиенти още през далчената 1897 г.

Адрес: 2 El Mazloum Street, Cairo, 11511
Телефон: ( 02 ) 2392 0397.

 
 Снимка на Scott Haddow

2. L`aubergine

Сгушен в тиха, странична уличка, този няколкоетажен бар предлага неофициален, предимно вегетариански ресторант на приземния етаж, комбиниран с първи, оживен бар с Dj, който привлича млади местни жители и заможни студенти.

Адрес: Zamelek, 5 El Sayed El Bakry, Cairo, 11511
Телефон: ( 02 ) 27380080


 
3. Pub 28

Този затъмнен, уютен пъб, който също предлага богата храна има добра колаборация от местни жители и чужденци от всички възрасти, отпиващи уиски и студена бира. 

Адрес: 28 Sharia Shagaret el-Dor, Cairo
Телефон: +20227350972
Уебсайт: https://www.facebook.com/pages/Pub-28/506759399394395

   
 
Клубове и музика на живо в Кайро, Египет
 
1. Cairo Jazz Club

Този популярен клуб, претъпкан през почивните дни, предлага изтънчен микс от джаз музика на живо, блус, Dj, напитки + вегетарианка храна, в леко приглушена светлина и запълнена с дим среда.

Адрес: 197, 26th of July Street, Cairo
Телефон: +201068804764
Уебсайт: http://www.cairojazzclub.com

 
 
2. El Sawy Culture wheel

Културен център с нощни изпълнения на класически арабски, съвременни египетски групи, фестивали и драми, помещаващи пет отделни сцени. Истински скъпоценен камък в Кайро.

Адрес: Zamelek, 26th of July Street, Cairo
Телефон: ( 02 ) 27368881
Уебсайт: http://www.culturewheel.com/bg

 
 
Класическа музика в Кайро
Танци в Кайро

1. Cairo Sheraton

Танцът не е основна форма на изкуството, но най-добрите хотели предлагат вечери с belly dance за своите гости. На това можете да се насладите на продукции в стил Лас Вегас в няколко международни хотела и на някои от лодките за вечеря, менажирани от хотелите.

Адрес: Dokki, Midan el Galaa, Cairo, 11511
Телефон: ( 02 ) 33369700
Уебсайт: http://www.sheratoncairo.com


 
2. Wekalet El Ghouri Arts Centre

Sufi танци, по-изветни на Запад като дервишови танци, могат да се видят в понеделник, сряда и събота вечер в Ghouri, Caravansary. Много популярен сред туристите.

Адрес: off Al-Moaiz St with Al-Azhar, 3 Mohamed Abdou Street, Cairo 12411
Телефон: +201060005479
Уебсайт: http://www.facebook.com/pages/Wekalet-El-Ghouri-Arts-Center/120835998000244


 
Театри в Кайро
 
1. Rawabet Theatre

Разнообразие от ангажиращи съвременни представления от местни и международни групи правят театър Rawabet едно от най-горещите места в Кайро.

Адрес: Downtown Cairo, 10 Nabrawy Street, Cairo
Телефон: ( 01 ) 2750 70727
Уебсайт: http://www.thetownhousegallery.com


 
Музика и танци в Кайро

1. Cairo Opera House

Основното място на града за драми, танци, филми и музика се намира в Националния културен център на остров Гезира. Той се гордее с една от най-добрите акустики и съоръжения в Близкия Изток и има целогодишна оперна програма, класически концерти, балет и танци от различни национални групи. Аида, класическата опера на Верди, е била специално написана за това място. За концертите в основната зала мъжете трябва да носят задължително сако и вратовръзка.

Адрес: El Borg Gezira, Cairo
Телефон: +20 2 2739 0299
Уебсайт: http://www.cairoopera.org
 
 
   
 
 
А, как да стигнете до Кайро ли?! enlightened
Eто и  няколко програми от 
Ekvato.bg

1. Почивки Кайро и Хургада, Египет - "Перлите на Египет"
2. ЕГИПЕТ от А до Я Круиз по Нил + Кайро + Хургада
3. Луксозен Круиз по Нил + Кайро + Хургада – Ексклузивен вариант със самолет
4. Почивки Хургада, Египет - тук може да заявите като допълнителна екскурзия
5. Почивки Шарм ел Шейх , Египет - тук може да заявите като допълнителна екскурзия

 
Колкото повече изследвам тази дестинация, толкова повече я преоткривам и пожелавам всеки да я посети...
До скоро wink

 

 

Архив новиниАБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН